Wat dacht je van een zomer in het groen in Evenepoel ?

Zicht vanaf de parksite naar de achterzijde van het complex Evenepoel

Kinderen, jong volwassenen, ouders, senioren … Laten we wandelen in het bos …

Goed nieuws. De komende opening van het tijdelijk park Evenepoel, gelegen op een deel van de site van het toekomstige Mediapark, zal de huurders van de Schaarbeekse Haard en de omwonendende kans geven om deze zomer te genieten van een groene ruimte die gewoonlijk gesloten blijft voor het publiek. Een welkome gelegenheid na vele maanden van opsluiting !

Zoals uit de naam al blijkt, gaat het om een project voor de aanleg van een tijdelijk park. De site, die toebehoort aan de RTBF/VRT, wordt immers opgekocht door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De verkoopakte voorziet in een geleidelijke eigendomsoverdracht tussen 2018 en 2025.  De zone die tijdens de zomer 2021 open zal zijn voor het publiek grenst aan de achterzijde van de woongebouwen van de Schaarbeekse Haard.

De Schaarbeekse Haard is verheugd dat dit recreatiegebied voor zijn huurders en de omwonenden wordt opengesteld. Ze zullen er kunnen wandelen, picknicken, zonnebaden, spelen, op ontdekking gaan in de natuur enz., met alle generaties samen.

De opening is gepland vanaf zondag 1 augustus tot 3 oktober, van woensdag tot zondag tussen 14u30 en 21u00. Het park zal gesloten zijn op maandag en dinsdag.

Het project wordt uitgevoerd in overleg met het PSC Reyers, de Schaarbeekse Haard en de gemeente Schaarbeek en samen met de buurtbewoners. Er komen bijeenkomsten om een beter zicht te krijgen op de behoeften en wensen en om ervoor te zorgen dat het project een succes wordt.

Er zullen begeleide activiteiten voor jongeren, gezinnen en senioren georganiseerd worden. We houden u uiteraard op de hoogte van de kalender van de verschillende evenementen.

We kijken er naar uit u te zien in deze prachtige tuin.

DE ZOMEROPENING VAN HET TIJDELIJKE EVENEPOELPARK IS EEN GROOT SUCCES!
SPORTACTIVITEITEN IN OVERVLOED EN EEN GEWELDIGE SFEER!