Inhuldiging Van Droogenbroeck: voorstelling en video’s

Op maandag 17 mei 2021 heeft de Schaarbeekse Haard een gebouw met 18 passiefwoningen en 1 gemeenschappelijke ruimte ingehuldigd, in het hart van de Helmetwijk, op de hoek van de Van Droogenbroeckstraat 60-62 en de Helmetsesteenweg 339. Dit evenement, dat omwille van de gezondheidscrisis virtueel ging, vond plaats in aanwezigheid van de Staatssecretaris voor Huisvesting Nawal Ben Hamou, de wnd. burgemeester van Schaarbeek Cécile Jodogne en de Schepen van Huisvesting Thomas Eraly, de directie van de BGHM, Yves Lemmens en Dorien Robben, de projectontwikkelaar “Urban Platform”, en van de directie en de bestuurders van de Schaarbeekse Haard.

Het project is het resultaat van een lang proces. De 3 oude gebouwen die werden afgebroken, hadden eind 2003 immers te kampen met een verzakking van de achtergevels. De heropbouw van het grote wooncomplex in dit gebouw is ook emblematisch voor de vernieuwing van de Helmetwijk, waar momenteel niet minder dan 38 gebouwen door de Schaarbeekse Haard worden gerenoveerd!

Het nieuwe gebouw is resoluut modern en past in de wijk door zijn profiel en het gebruik van materialen zoals rode baksteen, typisch voor de gebouwen in de Van Droogenbroeckstraat.

De toekomstige huurders zullen er begin juli intrekken. Ze zullen profiteren van 18 gecertificeerde passiefwoningen van hoge kwaliteit, met gegarandeerde energiebesparing. In het gebouw werd veel ruimte voorzien voor appartementen die geschikt zijn voor grote gezinnen en voor personen met beperkte mobiliteit. Huurders, omwonenden en verenigingspartners zullen gebruik kunnen maken van een gemeenschapszaal op het gelijkvloers van de Helmetsesteenweg 339 in het kader van diverse collectieve en gemeenschapsacties. In deze zaal zal het personeel van de FSH ook permanenties en buurtdiensten kunnen organiseren. Ten slotte bestaat het architectonisch geheel uit 2 delen die toegang geven tot een binnenhuizenblok dat op een kwalitatieve manier werd aangelegd ten behoeve van de huurders.

Bekijk de video van de inhuldiging en bezichtiging van het gebouw

Ontdek de boodschap van 8 sprekers bij de inhuldiging

Meer details over het project