De FSH is begonnen aan een imposante werf in Helmet

De werf, gelegen tussen de Helmetsesteenweg, de Van Droogenbroeckstraat en de Séverinstraat, trekt veel aandacht door de omvang ervan. Het gaat inderdaad om niet minder dan 9 gebouwen waarin 41 energiezuinige woningen met 1 tot 5 slaapkamers, waaronder 6 aangepaste woningen voor PBM, ondergebracht worden.

Met dit project wil de FSH inspelen op de wensen van huurders en buurtbewoners. Er wordt bijvoorbeeld een gemeenschapszaal voor het PSC Helmet gecreëerd en er zal bijzondere aandacht worden besteed aan de inrichting van de groene ruimten in het binnenhuizenblok. In de gevels worden twee portalen uitgespaard. Ze zullen zicht bieden op en toegang geven tot de grote tuin binnen het blok, die onder meer een ontmoetingsplaats in de vorm van een agora, oppervlaktes voor moestuinen, … zal omvatten. De werkzaamheden zijn bedoeld om de wijk te moderniseren en er een nog aangenamere plek van te maken voor iedereen.

We willen graag de buurtbewoners bedanken, die geduld en begrip tonen voor de opeenvolgende bouwwerven, die in het voorjaar 2025 afgewerkt zouden moeten zijn.

Hoewel de werkzaamheden voor enige overlast zorgen, zijn ze bedoeld om de buurt te moderniseren en er een nog aangenamere plek van te maken voor iedereen.