CoPmittee: Een team van Marbotin neemt deelt aan de CoPCup

Op zaterdag 19 mei 2023 organiseerde het CoPmittee een CoPCup in de vorm van een interzonale escape game in Charleroi. De deelnemers uit Brussel, Gent en Charleroi genoten van een prachtige zonnige namiddag in het prachtige domein van het Kasteel van Monceau in Charleroi.

Voor de start bespraken de teams hun dagelijks leven, hun ervaringen met de politie, … De escape game was opgebouwd rond 7 activiteiten waarbij de deelnemers aanwijzingen moesten vinden, codes moesten ontcijferen, hun weg moesten vinden op kaarten om uiteindelijk tot een woord te komen met de letters die ze na elke geslaagde activiteit konden sprokkelen. Een woord met betekenis en reflectie natuurlijk.

Het winnende team bestond uit jongeren uit Schaarbeek en Gent en onze collega Charles Traoré, verantwoordelijke van de nabijheidsdienst van de Schaarbeekse Haard, die onze groep jonge huurders uit Marbotin begeleidde.

Alle deelnemers, jong en oud, politiepartners van Gent, Brussel Noord, Brussel Hoofdstad Elsene, Charleroi, sociale straatwerkers van Schaarbeek, begeleiders en organisatoren van de IOM, mochten een medaille en trofee ontvangen uit de handen van Alicia Monard, Schepen van Gelijke Kansen en Integratie van Charleroi.

Bravo aan alle betrokkenen bij deze mooie zaak die sociale cohesie toch is.